Internet Bingo spelande i Storbritannien regleras av en organisation som heter gambling commission denna organisation tog över från gaming commission i 2005 Det finns det yttersta ansvaret för licensiering och reglering av klubbar och anläggningar som erbjuder någon form av spelande spel.

Någon av dessa klubbar skulle ha varit tvungen att ansöka och beviljas en spellicens för att följa kommissionens regler, och för att de skulle kunna erbjuda de spel de gör.. Spelkommissionen är tillgänglig online.co.uk och det webbplats är www.gamblingcommission.gov.uk de inrättades för att reglera spel i Storbritannien och från 2005 har de varit tillsynsmyndigheten för spelklubbar över hela landet samt de ständigt ökande webbplatser som finns tillgängliga online.

Gambling commission är också ansvarig för att ge råd till lokala och centrala myndigheter om spelrelaterade frågor.

Förutom att vara där för att skydda de sårbara och unga. Den främsta anledningen till att de trädde i kraft var att hålla brott från spelorganisationerna och att säkerställa att spelwebbplatser fungerar på ett rättvist och öppet sätt så att ingen utnyttjas eller skadas.

Alla spelsajter skulle kräva en licens innan de kan verka i Storbritannien och utsätts för regelbundna kontroller och revisioner från kommissionen och övervakas på och pågår baserat för att säkerställa efterlevnaden av reglerna.

Gaming commission har regelbundna uppdateringar via sin webbplats och kommunicerar dagligen med lokala och centrala myndigheter om alla frågor som rör spel i Storbritannien. Spelkommissionen är ett helt oberoende organ som garanterar att du är säker.