7 saker Poker lär dig om livet


Efter att ha spelat poker professionellt nu i över tre år, har jag sett en hel del saker att hända. Jag har sett några mycket goda tider och vissa fruktansvärda gånger. Men under dessa 3 år jag har lärt mig mycket om livet i allmänhet. Nedan är de 7 största sakerna poker har lärt mig om mig själv.
# 1 – Du kan göra allt rätt, och ändå gå ner. I poker du försöker göra det rätta spelet varje gång, men på grund av den stora mängden av tur inblandat, kan du spela perfekt och ändå gå ner på en viss dag. Ungefär som i livet, kan du gör ditt bästa, men du kan ibland komma upp kort på grund av något fel på egen hand.
# 2 – Poker lär dig hur man ser på allt i livet i form av förväntat värde. För att bli en bra pokerspelare du måste titta på varje enskilt beslut oberoende av alla buller runt det. Poker lär dig att bara tänka på de beslut och få dem rätt. Du kommer att se andra människor runt omkring dig få styras av kortsiktiga lycka / variansen eller andra typer av buller. Pokerspelare gör livet beslut baserat på EV.
# 6 – Poker har lärt mig vikten av att aldrig ge upp. Saker och ting kan gå dåligt, du kan få två avslöjad på floden för 3/4 av dina marker i en turnering. Så länge du mer än ett chip kvar i spelet, det finns en viss liten chans att du kan komma tillbaka och vinna. Dess alltför lätt att bara ge upp, aldrig ge upp, spela tills sista chip är borta!
# 7 – Poker har lärt mig att människor är i sig giriga. Poker, liksom många andra saker i affärer och livet är ett spel som lever på girighet. Du måste veta när bordet blir dåligt, är det dags att stiga upp. Lämnar en tuff bord med dina vinster är mycket bättre än att förlora allt och gå hem bröt.

Relaterade video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *