A Little Bit of Bingo historia för dig


Funderar du att Bingo är ett spel som har sitt ursprung i USA? Tja, om du inte tror att det är en liten bit utanför-basen genom flera länder och nära 600 år. Spelet nu känd över hela världen som bingo faktiskt började som ett lotteri spel som heter “Lo Guioco del Lotto D’Italia” tillbaka i 1530. Nu är en lång väg tillbaka! Detta spel är fortfarande en stapelvara i samhället underhållning varje lördag natt över i Italien. Låt oss hoppa till 1770-talet och Frankrike, där den var känd som “Le Lotto” där mycket rika fransmän spelat det.
Nästa hopp att dagens bingospel gjort under resans gång till dagens spel var över till Tyskland på 1800-talet. Denna version av spelet blev dock en barnlek användas av vuxna för att lära historia, stavning och matematik för barn. Du skulle behöva hoppa framåt till 1929 innan man faktiskt se spelet komma till Nordamerika. Det spelades för första gången på en karneval utanför Atlanta, Georgia. Det var känt som “Beano” och sedan på grund av det faktum att spelarna används bönor för att markera sina kort när en numrerad disk valdes.
Spelet som vi nu känner som Bingo kom när en leksaksförsäljare från New York vid namn Edwin S. Lowe hört någon av misstag ropa “bingo” istället för “SKIVA” när de vann. Således spelet gick formen “Beano” till dagens “Bingo!” Nästa steg här var att Mr Lowe slog sig ihop med Carl Leffler som var en Math professor vid Columbia University för att skapa bingobrickor som är kända i dag. Vid tiden 1930 rullade runt fanns sex tusen olika bingobricka varianter är tillgängliga för spelarna. blev därmed bingospel känt så bra idag.

Titta på den här videon:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *