Beräkna pottodds och sannolikhets i Texas Holdem Poker


Beräkna pottodds och sannolikhets
För att vara lönsam i Texas Holdem Poker är det viktigt att förstå hur man räknar pott odds och sannolikheten för att göra händer som spelet utspelar sig. Många människor som inte spelar poker tror att du behöver vara någon sorts matematik guiden för att spela spelet. Det är inte sant. Även om det hjälper att vara bra med siffror, det finns några enkla regler som du kan lära dig att snabbt räkna dina “outs” och bestämma dina pottodds och sannolikheten för att vinna handen.
räkna outs
I Texas Holdem poker termen “out” används för att beskriva ett enda kort som kommer att göra eller förbättra din hand. Till exempel, om jag har 4 kort till en rak med fyra klubbar, 5 i hjärter, 6 i spader, och 7 i hjärter, jag kan tänka på åtta klubbar en “out” för mig i leken, eftersom detta skulle slutföra min raka. Med tanke på att det finns 4 kostymer till varje kort, slutade min öppna rakt skulle ha totalt 8 outs. Vilken färg som helst av tre och vilken färg som helst av åtta.
Så när du tittar på din hand helt enkelt tror på dig själv vilka kort i leken du behöver för att förbättra din hand, och räkna dessa som outs. Detta antal “outs” är mycket viktigt i Texas Hold’em poker som vi går vidare.
I Texas Hold’em måste du också ta hänsyn till andra aktörer i potten. Antag nu att någon över satsar $ 14 i en $ 12 pott. Om alla andra lägger sig, skulle min $ 14 samtal vara 35% av den totala $ 40 pott, att göra min 32% öppet steg svårare uppmaning att göra. Men om en annan person i handen bestämmer sig för att ringa $ 14 satsning, nu min $ 14 samtal skulle vara 26% av den totala $ 54 pott, att göra min 32% chans öppet steg ett enklare samtal.
Ignorera Pottodds
Medan beräkna pottodds är mycket viktigt i Texas Holdem poker, måste du också göra ditt beslut baserat på vad korten är på bordet och vad du tror att din motståndare kan ha. Till exempel kan du mycket väl göra din rakt på turn. Men vad händer om detta kort avslutar en möjlig flush, och det finns 3 andra personer i handen? Ibland är det bra att ignorera pottodds när du är säker på att du är slagen.

Titta på den här videon:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *