Dansen of Poker


Alltför många pokerböcker sedan för mig att minnas som en, en författare beskrev spela poker som liknar dansar tango. Det analogi har fastnat i mitt sinne. Än idag kan jag visualisera spelare synes omfamnas i en staccato, synkroniserad ritual ledande sedan följa. Följande ledande sedan. Frånvarande romantik, naturligtvis.
Om den tiden blev jag också en Bruce Lee fläkt. Och blommat annan analogi. I filmen, skriver in draken, Lee beskriver sin kampsport stil som expanderar när hans motståndare kontrakt, entreprenad när hans motståndare expanderar. Se poker likheten? Bruce Lee var en märklig person. Även små inramade, han kunde våningen ett mycket större motståndare med ett slag från bara en halv tum bort. Vänner, det är vad fokus handlar om. Han var lika mentalt och fysiskt finjusteras som en människa kan uppnå.
Balans är en svårare begrepp att beskriva. Balans handlar om att hitta den perfekta spelstil inte bara för situationen, men genom ut hela turneringen. Och det är om mer än att bara skiftande växlar. Det är den myriad av mikrospel justeringar som måste ske för att följa en grov, slingrande, omtumlande, omärkta väg till seger. Balans är en produkt av tålamod, gott omdöme, logiskt tänkande och intuition.
Timing och balans. Kvaliteter av framgång som är viktiga för dansare, till kampsportare, och turneringen pokerspelare.

Relaterade video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *