De pokerhänder


Innan du spelar poker, är det viktigt att känna till olika pokerhänder. Medan antalet kort du behandlas kan variera, de pokerhänder är vanligtvis konsekvent från spel till spel. Den lägsta av pokerhänder är ett högt kort. Till exempel, om du spelar Texas Hold’em och du har ett ess i handen, men du inte har gjort ett par, är ess din höga kort på hand. Om du har ett par kort, såsom två kungar, är det känt som ett par. Om du har en nio och sju i handen och floppen (de tre första gemensamma korten) visar en nio, sju, och en drottning, har du två par.
Om du har tre kort som är samma (t.ex. tre sexor), är den känd som tre av en sort, resor, eller treys. Detta är en ganska bra hand och fler gånger än inte, du kommer att vinna med det. Det är inte någon har en rak. Detta är fem kort i ordning. Till exempel kan du ha en två, tre, fyra, fem och sex – det är en rak. Men en högre stege – såsom en nio, knekt, dam, kung och ess kommer att slå det. Efter en rak, är den näst högsta handen en flush. Detta är fem kort i samma färg. Till exempel, om du har en tio och två hjärter i handen och det finns en drottning hjärter, sex av hjärtan och en tio hjärter på bordet, har du en färg eftersom det finns fem hjärtan.
Seger en flush är en kåk. Detta är tre av en kort och två av en annan. Om du har ett par i treor i handen och floppen är en tre, fyra och fyra, har du en kåk. Fyrtal (fyra kort av samma typ) är en av de starkaste pokerhänder. Bara två händer kan slå det. En straight flush slår fyrtal. Ett exempel på en straight flush är en fyra av diamanter, en fem av diamanter, en sex av diamanter, en sju av diamanter, och en åtta av diamanter. Den bästa av alla pokerhänder, som är oslagbar, är en royal flush. Detta är tio, knekt, dam, kung och ess i samma färg.

Titta på den här videon:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *