De åtta paradoxer of Poker


Livet är fullt av förbryllande, spännande paradoxer. För våra syften, är en paradox vanligen en föreslagen åtgärd som när det tas bokstavligt skulle producera en till synes motsägelsefulla resultat. Kärnan i den paradox uttrycks typiskt i kärnfulla lilla paradoxala uttalanden. De paradoxala uttalanden är ofta catchy pärlor som blivit standard av visdom.
De paradoxala uttalanden, att följa, omfamna dessa egenskaper:
De förbryllande – sin motsägelsefulla natur bidrar till sitt överklagande.
De är överraskande – resultatet av åtgärden är sällan vad som skulle förväntas.
De är universella – ofta tillämpar över livets alla strävanden, speciellt sport och poker.
De är spännande – i många fall de är nyckeln till hemligheter av mänskligt beteende och prestation.
De är roliga – ett snyggt sätt att spela med enkla ord, men förmedlar salvia råd. Och,
De är filosofiskt sant, verkar bokstavligen falskt, men ändå är tidlöst korrekta.
Här är åtta paradoxala uttalanden som inte bara håller en speciell betydelse i poker, men också ofta har särskilda betydelser inom idrotten, liksom för livet i allmänhet.
1. Less is More.
Jag misstänker att vi alla har hört den här många gånger, och förmodligen i alla dess många tillämpningar. Till exempel, är mindre verkligen mer, när genom att prata mindre du hört mer. En lektion flesta politiker (och några föräldrar) har ännu inte lära sig.
I poker är mindre mer i åtminstone en mycket specifik applikation. När vi spelar för många händer, kommer vårt resultat lida. Genom att spela färre händer (vikning), vi vinna mer.
2. Damned om du gör, and Damned om du inte.
Denna paradox handlar om att hitta balans. I poker har det många tillämpningar. Till exempel i en turnering om du inte tar risken, du kan inte vinna. Men om du tar risken, kan du förlora. Eller, kan du höja för mycket eller för lite. Eller, vik för mycket eller för lite. Och, om och om.
Varje presentera problemet att om du gör, kan du vara förbannat. Och om du inte gör det kommer du att bli förbannade. Att hitta balans i poker, lära när man ska slå på och att turn-off, är en aldrig sinande utmaning. En som nästan kan driva en spelare galen.
7. spelar det säkert är farligt.
Hur kan spela det säkert alltid vara farligt? I poker, representerar denna paradox en sida av en dubbelsidig mynt. Den andra sidan av myntet skulle vara, inte spelar det säkert är farligt. Typ av en paradox inom en paradox, om ni så vill. Hur som helst, går begreppet tillbaka till något tidigare nämnts i Paradox Statement # 2, finna balans i poker.
Specifikt, till exempel i en turnering, om du är benägna att spela det säkert, du kommer troligtvis inte spela tillräckligt händer. Således, vilket gör att de ökande mörkarna att så småningom tvinga dig till att ha att göra farliga tryck eller-faldiga spelar för att ha något hopp om överlevnad.
Så spelar det säkert är farligt. Och så inte spela det säkert. Att hitta den rätta balansen mellan de två är nyckeln till verklig säkerhet.
8. Win genom att förlora.
Jag gillar verkligen den här – är det ett koncentrat av det enkelt uttryckt, universellt sanna, paradoxal motsättning av termer. Vinna genom att förlora, som någonsin skulle ha thunk?
Men, på ett eller annat sätt, du vinna troligen genom att förlora många gånger varje dag. Du förlorar till (inte konkurrerar med) din chef, så du är inte ett hot, och få den söta befordran. Eller är du en bra förare som föredrar att köra, men du rida i stället, vilket gör att din fru att köra. Eftersom du vet att hon verkligen gillar att köra, även om hon är en fruktansvärd förare. Naturligtvis hoppas du på rätt plats och tid, kommer du att bli rikligt belönad för din artighet och service utöver raden av tullen.
I en turnering kan du vinna genom att förlora på många sätt. Framför allt, vinner du genom att undvika den stora stacken, även när du håller en bra hand. Eller, du vinner genom att inte ange en flervägs ras på bubblan när det finns bara en eliminering mellan dig och pengar, även när du håller en bra hand.
Jag hoppas att du hittar den här artikeln för att vara mentalt befriande, som jag har. Att ha slutligen ropade alla dessa poker paradoxer, känns som en exorcism. Nu, om jag bara inte kan försöka alltför hårt; kanske kan jag göra en hel del mindre, oförskräckt vinna en hel del mer, utan att någonsin behöva spela farligt, tror, ​​eller bli värre innan det blir bättre.

Titta på den här videon:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *