Kommer den brittiska rökförbudet Call “hus” på Bingohallar?


Bingo har visat sig vara en av den brittiska allmänhetens favoritsysselsättningar i årtionden, med bestående bilden av upplysta hallar och luft tjock med rök är det första många människor kommer att tänka på när spelet nämns. Men nu med rökförbudet i praktiken över hela Storbritannien, många bingoentusiaster föredrar att stanna hemma och spela online på någon av flera spel webbplatser, där de kan njuta av en cigarett utan att avbryta sitt spel eller behöva gå och stå utanför i kyla under vintermånaderna.
Sedan inledningen till Skottland av rökförbudet i mars 2006 har tio bingo klubbar stängt beroende på minskade intäkter, med klubbägare över hela landet klagar över rökförbudet är skadlig effekt på traditionella bingospelvanor. Nio klubbar stängdes i England som en försiktighetsåtgärd innan rökförbudet var ännu trätt i kraft i juli 2007, på grund av många klubbägare förutse en liknande bild i affärer när förbudet var på plats, med totalt 200 klubbar och hallar beräknas att möta stängning. Ägarens farhågor var välgrundade, eftersom undersökningar visar att 63% av rökarna nu spelat större delen av sin bingo på nätet med två miljoner vuxna inte längre går så regelbundet bingo klubbar som de gjorde innan rökförbudet infördes
Även om detta är dåliga nyheter för traditionella bingo klubbar och hallar, har online bingo webbplatser sett en dramatisk ökning i popularitet och vinst, med den globala online bingo marknaden nu beräknas uppgå till 40.000.000 $ per år, en siffra som skulle kunna mångfaldigas tiofalt om en % av de landbaserade bingohallar konvertera från land till nätet. Stora varumärken som Virgin och Yahoo nu i samband med online bingo marknaden i Storbritannien, tydligt anger hur mycket potential stora företag ser på online bingo.
Allt detta är långt ifrån de “glory days” av bingo i 2003/04, där bingohallar och klubbar såg en ökning med 24% av intäkterna i hela landet, en händelse som många bingo kommentatorer säger är osannolikt att någonsin hända igen på grund av , till stor del, till rökförbudet. Medan mindre, oberoende bingohallar lider mest och står inför flera nedläggningar av effekterna av förbudet, har större aktörer lyckats hålla sig flytande genom att införa sina egna nätet spelsajter, som såg en 34% ökning av försäljningen förra året, en åtgärd som kan behöva göras av fler och fler landbaserade bingo företag att bekämpa effekterna av rökförbudet.
En oförutsägbar tid ligger framför bingoföretag och spelare. Med landbaserad bingo marknaden inställd på att släppa ytterligare 12% under de närmaste tolv månaderna bingohallar och klubbar över hela landet att bli ett minne blott, med inte bara erbjuda ett alternativ för rökare över hela Storbritannien, men också ge en livlina för bingo företag som är villiga att göra hoppa på nätet.

Om den video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *