Lär dig spela poker – Så här använder Floating?


Vad är flytande?
Floating är den term som används för att beskriva en hand som har liten eller ingen värde på floppen, och sedan ta potten på senare gator från din motståndare. De grundläggande mekanik pjäsen är detta: Den spelare som är “flytande” samtal på floppen, och sedan spel, om deras motståndare checkar till dem på turn, som en bluff.
Floating är en effektiv strategi för att genomföra mot fasta pokerspelare som sannolikt kommer att göra en fortsatt satsning på floppen, oavsett deras hand faktiska styrka, men bara satsa på turn med färdiga händer. Dessutom innebär det att du samtal styrka, och få, men de mest aggressiva spelarna kommer att skjuta en annan runda på dig på turn.
För att kunna använda en flottör spela följande variabler måste vara uppfyllda:
* Position är mycket viktigt (flytande ur position är en mycket riskfyllda strävan och bör endast prövas av mycket erfarna pokerspelare – du kan hitta information om flyt ur position nedan)
* Du måste vara heads-up med din motståndare
* Du måste vara mot en motståndare som kommer att göra många fortsättningssatsningar, och inte bara satsa när de har hand
Flytande ur position
Som jag sa tidigare, svävande ur position är möjligt om du är upp mot en spelare du vet kommer bara satsa på turn, om de har en hand. Till exempel, om din statistik på en spelare visar att han gör fortsättnings satsningar på floppen 70% av tiden, men endast 30% av tiden på turn; det är säkert att anta att den stora majoriteten av hans tur satsningar är för värde. Denna information ger dig möjlighet att flyta på floppen, och om han kontrollerar sin tur kan du satsa på honom på river.
Höja på turn
En annan aspekt av flytande är när din motståndare satsar vändning när en över kort floppen träffar; “Representerar” detta kort. Många aggressiva spelare kommer att göra en fortsatt satsning på trasiga floppar -liknande 973-och om du ringer kommer att satsa på turn om någon över kort träffar. Mot spelare som representerar dessa över kort mycket -säger 60% + av tiden, du kan ofta flyta på floppen, och sedan höja sin tur satsning för att ta potten ifrån dem.

Titta på den här videon:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *