Poker – Från då till nu


Poker är den överlägset mest populära formen av kortspel i världen. I själva verket finns det så många olika sätt att spela poker som det praktiskt taget kan underhålla sin egen kategori i kortspel. Poker liknande spel kan spåras tillbaka så långt som tio århundraden från liknande spel som innehöll poker-liknande regler och användning av bluffar som en del av en metod för att lyckas. De mest populära historia antagande om poker är att det har sitt ursprung från kinesiska runt 950AD som de kallade “domino kort”. Detta var naturligtvis inte samma spel du ser idag eller någon av dess varianter för ärendet. Mest alla tidiga varianter av poker där liknar på många sätt och sedan var förbättrade och blandas in i vad många spel idag.
Mer moderna poker först började dyka upp på 1800-talet där det växte stadigt populär under USA: s inbördeskrig. Det var mycket populär inom olika grenar av militären samt inom salonger. Under “Vilda Västern” period poker kunde hittas i de flesta salonger över hela USA.
Idag finns det många varianter av poker, inklusive den senaste gnista som kallas Texas Hold’em. Denna typ av poker har slagit rekord så långt som kommersiell och allmänhetens uppmärksamhet på världens turneringar och har också gett tillväxten av de största kortspel på jorden.

Intressant video:

http://www.youtube.com/watch?v=VIX5gblcTaA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *