Pokerturneringar: Gap Concept


Ibland i turneringar där kommer tillfällen då en särskild situation uppstår. En av dessa situationer som en spelare kan stöta på under en pokerturnering är känd under namnet “Gapet konceptet”.
Terminologin i gapet koncept först uppfunnen av en extraordinär poker författare vid namn David Skylansky. Detta innebär i princip att när du spelar poker kan du befinner dig i en situation när du behöver bara en hand som är bättre än den du håller för att spela mot en annan spelare. Motståndaren skulle behöva öppna spel och att spela mot honom din hand måste vara bättre än hans hand du skulle ha behövt för att öppna satsa själv. Denna skillnad mellan dig faktiska hand och handen du skulle ha behövt i detta fall, att kalla sin insats, är skillnaden som definierar gapet konceptet.
Å andra sidan, om du är placerade i sen position när du spelar Texas Hold’em och du har en hel del marker på din stack, då kan du höja och ringa med lägre händer. Om du har händer som en liten par eller ess plus en annan oviktigt kort kan du ringa en satsning utan många risker, men vara medvetna om aggressivitet spelare i första position och persienner för om de är mycket aggressiv och syna eller höja dig tillbaka en hel del gånger då kan du slösa bort en hel del av din stack för en hand som bara är inte värt besväret.

Relaterade video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *