Är du din värsta poker Opponent?


Vi har alla varit i en situation där veta vad som är bra för oss, vi exakt vad som inte är bra: att veta att vi kommer att drabbas av konsekvenserna, vi gör det ändå. Låter bekant? Vad händer när detta beteende blir en motbjudande vana i ditt liv och när man upptäcker att en passion för poker hindrar dig från att njuta av spelet? Tja, kan du komma in i en destruktiv cykel som i slutändan kan inte bara förstöra din kärlek för poker men också din kärlek till livet.
Själv Sabotage
Ständigt saboterar våra chanser för lycka eller framgång kan komma från ett psykologiskt tillstånd som kallas självförgörande personlighetsstörning. Enligt psykologi experter denna sjukdom kan manifestera sig i tidig vuxen ålder och det består av att undvika eller undergräva njutbara upplevelser, dras till situationer eller relationer som kommer att orsaka skada, och förhindra andra från att nå ut för att hjälpa.
Människor som lider av självförgörande personlighetsstörning är oftast de som woulda, coulda, bör men inte gjorde det, och de brukar agera på något eller några av de sätt som beskrivs nedan:
Välja människor och situationer som leder till besvikelse, misslyckande, eller misshandel, även om bättre alternativ är klart tillgängliga.
Avvisa eller som medför försök andras för att hjälpa honom eller henne.
Svarar med depression, skuld, eller ett beteende som ger smärta efter att ha upplevt positiva personliga händelser (t ex nya landvinningar).
Anstiftan arg eller avvisa svar från andra och sedan känner sig sårad, besegrad, eller förnedrad (t.ex. att göra narr av maken offentligt, provocera en arg retort, då känner förkrossad).
Avvisa möjligheter för nöje, eller ovilja att roar sig (trots att de har tillräckliga social kompetens och förmåga för nöjes skull).
Underlåta att utföra uppgifter som är avgörande för deras personliga mål trots visat förmåga att göra så (exempelvis hjälpa kamrater skriva uppsatser, men att inte kunna skriva sin egen).
Likgiltighet eller förkastande av människor som konsekvent behandlar dem väl (t.ex. Att inte känslan attraktion mot vård sexuella partners).
Delta i överdriven självuppoffring som är oönskad av de avsedda mottagarna av offret.
Enligt psykolog och professor Jay Pope, det finns flera möjliga orsaker till denna typ av störning. För psykoanalytiker, härstammar det i barndomen, från överdrivna krav som ställs av föräldrar, som gör barnet att utveckla en tvångsmässig och rädsla driven benägenhet att missbruka från misslyckas med att nå föräldra standarder. För objektrelationer teoretiker, stjälkar det från behövande föräldrar som täcker deras possessiva känslor med meddelanden som “Du kan bli vad du wantbut vänligen inte någonsin flytta bort”, som anges av påven; barn manipulerade på det här sättet kommer att känna sönders när tillfälle kommer deras väg. För familjeterapeuter, är detta beteende skapas i komplexa familjemönster där oberoende ses som ett hot mot familjens stabilitet, och följaktligen växer barnet upp känslan skuld för sin egen individualism. För behaviorists, är det ett resultat av erfarenheter där barnet lär sig att få belöningar eller uppmärksamhet från att spela beroende eller hjälplösa roller, som de människor som blir sjuka för uppmärksamhet. För kognitiva terapeuter, stjälkar det från felaktiga tankar om själv värdelöshet, vilket undergräver den naturliga utforskning av självförtroende.
Påven säger själv sabotage störning kan mycket väl utlösas genom att sätta andra före oss och inte av självhat. Detta är ett vanligt fenomen, särskilt i en kultur som har sitt ursprung från kristendomen, som undervisar att tänka på alla andra innan tänker på dig själv. Påven skyller också normerna för framgång finns idag: en del människor har accepterat idéer om framgång från media som inte motsvarar deras förmåga eller ambition och känner sig tvingade att anpassa sig till en form eller annan leva med ett misslyckande etikett på sina pannor.
Enligt författaren Leslie Siegel, “Vi sabotera oss eftersom vi har en blandning av neurologiska föreningar, vi förknippar möjliga utfall med rädsla.”
I poker kan själv sabotage manifestera på olika sätt, men dess vanliga resultatet förlorar kroniskt. Enligt spelare och författare Art Santella, vissa spelare är helt enkelt rädd för att vinna, vänder sig till fel strax före att nå framgång. Santella talar om ett vanligt problem i pokerspelande, behovet av åtgärder. Vissa spelare kanske inte kunna ta ut sig från en värdelös spel eller från en dålig hand risk, även om det innebär att förlora all sin bankrulle och saknade viktiga lärdomar som följd. Om detta mönster blir en tvångsmässig vana, kan det mycket väl förvandlas till en poker missbruk som kan leda till fler förluster än vinster på lång sikt.
Santella medger också att poker är ett spel som ofta hämtar sin näring ur tvångs vanor “. Med vissa är en längtan efter action, med vissa är det ett sug för att vinna, och jag tror att det finns en tredje grupp som längtar utmaningen” Han tillägger att det finns en möjlighet att topp pokerspelare lider av en typ av tvång som är ansvarig för deras fortsatta framgång.
Självdestruktiva beteende kan behandlas med terapi i svåra fall, och för mindre men skadliga förekomster finns användbara tips som kan tillämpas för att bekämpa den.
Håll dig aktiv. Inte ge efter för rädslan för möjligheten. Enligt påven, “passivitet i någon form (M. Scott Peck kallade det lättja”) verkar vara en av de värsta av mänskliga sjukdomar. Även om vi inte kan göra vårt bästa hela tiden (inte heller bör vi nödvändigtvis) det är vackert när vi gör vårt bästa på något. ”
Bygga hälsosamma vanor. Om du upplever kronisk förluster och ett tvång för åtgärder, rekommenderar Santella tar en paus från poker tills uppmanar försvinna. Sedan, innan du går tillbaka till det, göra medvetna val att lära sig att vara selektiv spel och händer och begränsa sig till att spela bara en viss mängd timmar per vecka. Sakta börja spela igen och ständigt övervaka dina känslor och handlingar, med fokus på att vinna och inte bara spela.
Var ärlig. Bestämma från vilken orsakar ditt beteende har sitt ursprung, och försök att fånga dig själv när de agerar själv destruktivt och prata med dig själv om varför känslan måste sluta, ersätta den med en stolt känsla om din självkänsla och självförtroende.
Vara självisk. Inse vad självständighet och själviskhet för dig och etablera gränslinjer för både i ditt liv. Lås upp din egen tid och liv och anser att man genom att ta hand om dig själv, du alltså ta hand om andra. Ge dig själv tillåtelse att vara självisk.
Var snäll mot dig själv. Betona din själv stolthet genom att göra saker för dig själv som gör att du känner dig stolt och självsäker, och belöna dig själv (med få en massage, gå för en resa, något du verkligen njuta och aldrig har tid att göra). Detta kommer att göra rätt tänkande ok i ditt psyke och du kommer sakta lossnar från självdestruktivitet.

Titta på den här videon:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *