Regler att komma ihåg när man spelar livepoker


Sitta ner för att spela live poker för första gången kan vara lite skrämmande, särskilt för nyare spelare som inte är helt bekant med reglerna. Det finns några viktiga regler att tänka på när du spelar i en live poker match. Att känna till spelreglerna kommer att hjälpa dig att bli en bättre pokerspelare.
Det är viktigt att skilja på om du spelar en limit eller no-limit spel. Det finns en avgörande skillnad mellan de två satsningsstrukturerna. I limit spel finns gräns för hur mycket varje kruka kan höjas. Om det är en pot limit spel, kan potten endast höjas det belopp som är närvarande i potten. I en rak limit spel kan vad endast höjas ett fast belopp. På grund av denna begränsning, bör spelare bara spela med fasta händer. Vadslagning i limit är nästan omöjligt. I no-limit spel där spelare kan gå “all-in” när som helst ändras dynamiken i spelet omedelbart.
Det är viktigt att komma ihåg att i de vanligaste pokerspel, Hold ‘Em och Omaha, är spel som spelas med blinds och inte Antes. Detta innebär att spelare inte behöver satsa varje hand. Endast big blind och small blind måste placera en första insats. Detta ger spelarna möjlighet att vika sopor händer utan att förlora några pengar som en ante.
En viktig detalj som många nya spelare inte inser är att spelarna inte behöver titta på sina kort tills det är deras tur att satsa. Många spelare kommer att titta på sina kort omedelbart till höger efter att de fått dem. Om du är på knappen, behöver du inte titta på dina kort tills det är din tur. Dra nytta av detta. Genom att omedelbart titta på dina kort, kan du ge bort omedvetna antyder om du har en bra hand. Genom att inte titta på dina kort tills din tur kommer, finns det ingen möjlighet för en spelare i ett tidigare läge att läsa ditt kroppsspråk för alla “berättar” (ledtrådar som ger bort om du har en bra hand).
Oerfarna pokerspelare bör öva på nätet innan levande landbaserade pokerrum. Få bekväm med spelreglerna så att när du skriver in en live turnering, kommer du att kunna konkurrera med tillförsikt.

Titta på den här videon:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *