Reglerna och historia Blackjack


blackjack Historia
Det är allmänt accepterat att Blackjack har sitt ursprung i ett franskt spel som heter Vingt En Un i början av 17-talet, även om kortspel började så tidigt som 900 AD i Kina. Gamblers, forskare och människor i alla samhällsskikt har haft försöker lyckan på en giv eller två. När begränsas till kasinon, är Blackjack nu spelas på fester och i andra tillfälliga inställningar, genom videospel, även på datorn. Detta är ett kortspel som kan läras av alla, och med lite grundläggande strategi vem som helst kan bli en mästare på 21. Redan innan du kan spela blackjack online gratis, var detta spel uppskattas av många olika spelare.
Basic Blackjack
Målet för alla parter i Blackjack är enkel: att nå 21 utan att gå över. Du kommer att få två kort direkt, och kan antingen acceptera fler kort eller stanna med de kort du redan har. Inom denna mycket enkel struktur, kan massor av olika strategier användas för att uppnå en vinst.
I alla former Blackjack, online eller på annat sätt, alla klädda kort (den kungliga familjen av Kung, Dam och Jack) har ett poängvärde av 10. Alla numrerade kort, 2-10, är ​​värda lika många poäng som deras numeriska värde (till exempel 2 är värt 2 poäng och 10 värda 10). Ace är en särskilt kort i Blackjack däck, som sitt värde antingen 1 eller 11 poäng beroende på vilka andra kort som du har i din hand. Med hjälp av dessa punktvärden, är ditt mål att komma så nära som möjligt till 21 utan att gå över. Om du går över, även bara 22, har du omedelbart förlorat. Om du får 21 med dina två första kort, dock (ett klätt kort eller 10 och ett ess), så har du omedelbart vunnit.

Relaterade video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *