Varför säljer gillar att spela poker?


Jag är inte en pokerspelare men ibland, jag befinner mig dras till ESPN: s World Series of Poker. Jag fascineras av spelarens kroppsspråk, även när de bär en hatt och solglasögon. Kroppsspråk slutar aldrig.
Jag blev förvånad över att finna att Amazon erbjuder 5,682 böcker om poker, 15,450 böcker om säljteknik och bara 383 titlar på leasing.
Vad kan vi lära oss av poker som kan förbättra säljteknik?
När den lägger fram ett förslag, titta på köparens kroppsspråk så nära som professionella pokerspelare gör. Vad kan du ta reda på om dina utsikter och sannolikheten för att köpa din produkt eller tjänst?
ÅTTA måste titta ledtrådar
Hållning: Har de luta sig mot dig eller bort från dig? Lutande närmare är vanligtvis ett gott tecken. Det är inte din kund hörsel utmanas. De kan lutar framåt för att läsa dina läppar. Lutar bort kan indikera att de är distraherad eller inte gillar vad du säger.
Händer: Om händerna är i deras knä, kan det vara defensiv. Försöker de dölja känslor av nervositet eller ogillar?
Arm Blockering: Är armarna i kors över sin kropp? Detta kan signalera att din klient är stängd för ditt meddelande. Om de inte är en kvinna och sedan mer än troligt, de är kalla.
Ögon: Du har säkert hört att ögonen är spegeln för själen? Det kan vara sant om din kund tar en medicin som vidgar sina ögon eller de är en utbildad lögnare. Det finns de individer som kan se dig rakt i ansiktet liggande.
Huvudet: Nodding är ett gott tecken. Såvida utsikterna är bara en trevlig person som vill uppmuntra dig att fortsätta att förbättra din säljförmåga. De kan ha lite intresse för ditt budskap, men vill inte såra dig.
Head Tilt. Vanligtvis innebär att de är bekväma med dig, om du observerar en nedåt mun. Då de är mer benägna förvirrad eller besviken.
Röst: Om dina utsikter är en kvinna och hennes röst väcker en oktav eller blir lägre och hennes takt saktar. Hon kan vara glada med din presentation. Eller det kan innebära att hon är arg och förlora tålamodet. Läs hela kroppen inte bara rösten för att vara säker.
Fötter: Fötter talar volymer. Kontrollera fötter noga för att avgöra om de är redo att köpa eller gå ut genom dörren. Släpp pennan på golvet och böja sig för att plocka upp den. Se om deras fötter mot dig eller utgången. Om de står inför dig, har du deras uppmärksamhet. Fötter inför exit innebär att du bättre avsluta eller spåra upp dina steg. Utsikterna vill att du ska lämna.
Kroppsspråk är inte lätt att tolka. Det tar studier och praktik. När behärskar, kommer du att vara skicklig på att ändra ditt eget kroppsspråk samt exakt tolka kundens dolda signaler för att stänga mer försäljning.

Relaterade video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *